Ενημέρωση

Με ποδήλατο στη δουλειά 2016

Rate this item
(0 votes)

Το «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2011.
Στις 15/6/2016 έληξε ο διαγωνισμός που διήρκεσε ένα μήνα και έβαλε ποδηλάτες απ' όλη την Ελλάδα για μια ακόμα χρονιά να καταγράψουν τα χλμ που κάνουν με ποδήλατο από και προς τη δουλειά.
Στόχοι της καμπάνιας είναι να παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες και να προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο.
H καμπάνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους.
Καθένας μπορεί να φτιάξει μια ομάδα και πολλές ομάδες μπορεί να ανήκουν σ' έναν "Οργανισμό". Καταγράφουμε χιλιόμετρα από και προς τη δουλειά για ένα μήνα.
Συνολικά φέτος από 15/5/2016 έως 15/6/2016 καταχωρήθηκαν 60.761,09 χιλιόμετρα από 284 ποδηλάτες, οργανωμένοι σε 95 ομάδες από 40 εταιρίες/οργανισμούς, εξοικονομήθηκαν σχεδόν 6076 λίτρα βενζίνης, ενώ και το CO2 που δεν εκπέμψαμε ήταν φέτος 14.103 (Kg).
Ο Οργανισμός που υποστήριξε φέτος το θεσμό εδώ στη Λέσβο, ήταν ο νεοσύστατος Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου με 1η (και μοναδική) "Ομάδα" το Lesvos MTB συγκέντρωσαν 334.75 χλμ σε 84 διαδρομές από 4 ποδηλάτες. Ενώ ολόκληρη η Μυτιλήνη με 5 ποδηλάτες κατέγραψε 469,75 χλμ σε 93 διαδρομές.
Τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά.
Η Πόλη της Μυτιλήνης κατατάχθηκε στην 4η θέση των πόλεων με 470 χλμ και 93 διαδρομές σε σύνολο, αλλά εκεί που ξεχώρισε ήταν οι διαδρομές ανά αναλογία κατοίκων. Παραδειγματικά άφησε πίσω ακόμα και την Αθήνα που με πολύ περισσότερες διαδρομές, αλλά και πολλαπλάσιο πληθυσμό, έμεινε 5 ολόκληρες θέσεις πίσω.
Ο Ποδηλατικός σύλλογος Λέσβου με 4 ποδηλάτες κάτω από τη στέγη του, κατέγραψε 335 χλμ σε 84 διαδρομές και κατέλαβε την 9η θέση Πανελλαδικά σε αριθμό διαδρομών, ενώ να σημειώσουμε ότι οι οργανισμοί που βρέθηκαν στις παραπάνω θέσεις είχαν από 14 έως και 9 ποδηλάτες στις ομάδες τους, κάτι που φυσικά τους έδωσε τις παραπάνω διαδρομές.
Τέλος στην υψηλότερη θέση στον διαγωνισμό ανέβηκε το "Lesvos MTB" στην κατάταξη των ομάδων. Κατέκτησε τη 2η θέση σε αριθμό διαδρομών με 84 διαδρομές και διαφορά μόνο 3 διαδρομές μέχρι την κορυφή! Κάτι που δείχνει ότι σε διαδρομές πάμε καλά εδώ στη Μυτιλήνη αν και δεν γράφουμε πολλά χιλιόμετρα. Αλλά καλό μόνο μπορώ να το δω αυτό μια και τα σπίτια από τις δουλειές μας είναι τόσο κοντά που γράψαμε μεν διαδρομές (2η θέση!) αλλά όχι χιλιόμετρα!

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish