Ενημέρωση

4th Lesvos Enduro MTB Agiasos 2019- Enduro Greek Series Round 2

Rate this item
(0 votes)

Αγιάσος 13 & 14 Απριλίου 2019
Το 4ο Enduro MTB Αγιάσου είναι μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση ορεινής ποδηλασίας που έχει λάβει ποτέ χώρα στο νησί.
Στην κεντρική πλατεία του χωριού όπως ήταν φυσικό επικράτησε το αδιαχώρητο κατά την εκκίνηση, τερματισμό και τις απονομές του αγώνα.
Να ξεκινήσουμε από τον πρωταγωνιστή του αγώνα, τον κακό καιρό που επικράτησε από την Πέμπτη που ξεκίνησαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Αν επρόκειτο για οποιονδήποτε άλλον αγώνα, φυσικά θα είχε ακυρωθεί, αλλά εδώ μιλάμε για έναν από τους σκληρότερους αγώνες ποδηλασίας και μάλιστα με συμμετοχές από ανθρώπους που φαινόμενα όπως τη βροχή, τη λάσπη, το κρύο, τα θεωρούν προκλήσεις! Την Παρασκευή και το Σάββατο συνεχόμενη βροχή μετέτρεψε τα μονοπάτια σε λασποτσουλήθρες... Το Σάββατο οι 2 πρώτες ειδικές του αγώνα έγιναν κάτω από βροχή. Τα πάντα μέσα στον αγώνα ήταν λάσπη και ποτάμια. Την Κυριακή ο καιρός μπορεί να έμεινε χωρίς μια σταγόνα βροχής, παρέμειναν όμως τα απειλητικά σύννεφα και φυσικά η ... λάσπη! Η πρώτη ώρα δε του αγώνα ξεκίνησε κάτω απ τις δυνατές ακτίνες του ηλίου με αρκετά ψηλή για την εποχή θερμοκρασία.
Το Σάββατο στις 15:00 δόθηκε η εκκίνηση του 4ου Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας Enduro του 2019 στην Ορεινή Αγιάσο κάτω από τον Όλυμπο. Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, με πολλές συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, Ξεπέρασαν τις 150 οι συμμετοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό (Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία). Με μερικές ομάδες όπως αυτή της Τουρκίας "NDuro-TR" να απαριθμεί 12 συμμετοχές! Μεγάλο ήταν και το γκρουπ αθλητών και με αξιόλογες συμμετοχές αλλά και αποτελέσματα, που προσήλθε από το γειτονικό νησί της Χίου. Κορυφαία συμμετοχή του αγώνα δίπλα φυσικά στους καλύτερους αναβάτες enduro MTB από την Ελλάδα, Ελλισαίο Γουβή και Δάνη Καραμιχαηλίδη (γνωστά ονόματα από τις προηγούμενες επιτυχίες τους στα βουνά της Αγιάσου) ο Ben Moore από το Dorset του Ηνωμένου Βασιλείου, ο εργοστασιακός οδηγός της Orange Mountain Bikes!
Στο Βάθρο: Στα Hardtail εύκολα επικράτησε ο Δημήτρης Αλεξίου με χρόνο 22:05.03 και στην 6η θέση της ίδιας κατηγορίας συναντάμε τον βετεράνο ποδηλάτη και μέλος του Πο. Συ. Λέσβου, Τιμολέων Κουτρούπη. Στους Masters το βάθρο ήταν Λεσβιακή υπόθεση με πρώτο τον Αντώνη Σταφυλίδη (21:18.50) και 2ο τον Ιγνάτη Λασκαρίδη (21:57.28), πρόεδρο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Οι συμμετοχές στη συγκεκριμένη κατηγορία μόνο, έφτασαν τις 48! Στην επόμενη κατηγορία φωτιά, αυτή των "Men" στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ελλισαίος Γουβής καταγράφοντας τον εκπληκτικό χρόνο των 18:07.81, με 2ο τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα τρίτο τον Ben Moore. Tην κατάταξη των 50 ακόμα αγωνιζόμενων στην ίδια κατηγορία, συμπλήρωσαν οι: 4ος ο Δάνης Καραμιχαηλίδης, 6ος Μπουμπάρης Ξένος από τη Χίο, 7ος Γιαννούλης Παναγιώτης έφορος Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, 10ος ο Λευτέρης Τιτιρέκης από το Μόλυβο. Στην "μικρή" κατηγορία των Under-21 νικητή είχαμε τον Σωκράτη Ζώτο με χρόνο 19:46.70 και 2ο τον Βασίλη Τριαναφύλλου αθλητή του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου. Στους Veterans πρώτος που πήρε καρό σημαία ήταν ο Φώτης Σκαρής με χρόνο 25:00.69. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Καμάτσος Γιώργος θέση 2, Δαλέκος Λευτέρης θέση 4, Λουτραγώτης Μάριος θέση 6, Τριανταφύλλου Αντρέας θέση 8, όλοι τους μέλη του Πο.Συ. Λέσβου. Στην κατηγορία Women, νικήτρια είχαμε την Βάσω Λαζοπούλου με δεύτερη την Κωνσταντίνα Πρωτόγερου και τρίτη την Μαρία Κατσαρού, 4η Μουζάκη Ευτυχία και 5η τη Λαγουδάκου Ίρις.
Μια ζωντανή διαφήμιση σε 185+ αθλητές, συν φίλους, συνοδοιπόρους και συνταξιδιώτες, της Λεσβιακής φύσης, της υπαίθρου, των δασών, των βουνών, ενός ευρέως ανεπτυγμένου δικτύου μονοπατιών, παραδοσιακά πλακόστρωτα 100αδων ετών, δασικούς ή αγροτικούς δρόµους βουτηγμένους στο πράσινο και δίπλα στο νερό, γενικά του φυσικού πλούτου αυτού του μαγευτικού νησιού, που μένει τόσα χρόνια ανεκμετάλλευτος σε κάθε άλλο είδος "αθλητικού τουρισμού".
Ο αγώνας σηματοδοτεί την τεράστια εξέλιξη της ορεινής ποδηλασίας στο νησί, καθιστώντας τη Λέσβο έναν από τους σημαντικότερους ποδηλατικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Ο αγώνας αυτός είναι ο δεύτερος από τους έξι Αγώνες (Enduro Greek Series 2019) που προγραμματίστηκαν για το 2019 στην Ελλάδα. Μετά από τον δικό μας ακολουθούν οι Αγώνες στο Βελβεντό Κοζάνης, στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, στο Βαλτετσνίκο Αρκαδίας και στον Παρνασσό.
Αποτελέσματα
Φωτογραφίες από την Παρασκευή
Φωτογραφίες από το Σάββατο
Φωτογραφίες από την Κυριακή
Φωτογραφίες από τα βάθρα
Οι φετινοί Ποδηλατικοί Αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Αναγνωστήριο Αγιάσου.
Με υποστηρικτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου κ. Ελευθέριο Ντουρουντού, τη διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης κ. Χρύσα Βακάλη και το Α. Τ. Αγιάσου. Την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ). Τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου. Την ομάδα του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου. Το Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Νήσου Λέσβου. Τους Γιατρούς του Κόσμου. Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το Βοστάνειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ. Τους εθελοντές για την καθοριστική βοήθειά τους στην ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων. Τους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης Phileas Guides, Lesvos MTB και τους μεγάλους χορηγούς ΑnagnoCycles, Hellenic Seaways, Blue Star Ferries, Sigri Brewelery, Amstel Radler, oxygenfitness, Theros, BejaTapas Bar και την τεχνική υποστήριξη της «Lesvos Ride».

Last modified onΤρίτη, 16 Απρίλιος 2019 18:56

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish