Ενημέρωση

Σε Πάρκινγκ Αυτοκινήτων μετατρέπεται και η Παιδική Χαρά Επάνω Σκάλας

Rate this item
(0 votes)

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 στις 19:00 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της Επάνω Σκάλας γνωστό με το όνομα "Παιδική Χαρά" περίοικοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολίτες της Μυτιλήνης που είναι αντίθετοι στην ιδέα του Δήμου που θέλει να μετατρέψει Παιδική Χαρά σε χώρο στάθμευσης!

Έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας για τις κινήσεις του Δήμου όσον αφορά την μετατροπή της πόλης σ' ένα τεράστιο Πάρκινγκ. Μοντέρνοι συγκοινωνιολόγοι συμφωνούν στην ιδέα πως περισσότερα πάρκινγκ, περισσότεροι και μεγαλύτεροι δρόμοι, περισσότερος ελεύθερος χώρος της πόλης παραδομένος στο αυτοκίνητο το μόνο που θα φέρει είναι ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα. Η άποψη είναι αναχρονιστική. Η μοντέρνα ιδέα που έχουν υιοθετήσει όλες οι πόλεις που έλυσαν το κυκλοφοριακό τους πρόβλημα είναι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας αυτοκινήτων και λιγότερα πάρκινγκ. Δηλαδή; Συνθήκες που θα κάνουν τον πολίτη να μη χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του.
Ο Δήμος Μυτιλήνης επιμένει στην αναχρονιστική ιδέα να κάνει παντού πάρκινγκ. Μια από αυτές τις θέσεις αφορά την Παιδική χαρά πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς της Μυτιλήνης δίπλα στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Με σχετική εκδήλωση είχαμε ενημερωθεί γι αυτό στις 4/3/2020 όταν έγινε προσπάθεια από το Δήμο να ενταχθεί μέσα στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου με τίτλο: «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης», που αφορά την πόλη της Μυτιλήνης. Άμεση κίνησή μας ήταν η επιστολή στο Δήμο με την αντίθετη θέση μας καθώς και μια πρόταση για να μη γίνει πάρκινγκ ο χώρος της παιδικής χαράς αλλά Ποδηλατικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής!
Την Τετάρτη ο Πο.Συ.Λε. παραβρέθηκε στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Επάνω Σκάλα» όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, άκουσε τις ομιλίες του προέδρου του συλλόγου κου Μάκη Βενέτα αλλά και της κας Άννας Καραντινού και υπέγραψε το σχετικό ψήφισμα. Έως την άρση της απόφασης του Δημάρχου να γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων το πάρκο ο Σύλλογος "Επάνω Σκάλα" αποφάσισε να τοποθετήσει περιμετρικά του πάρκου μαύρες σημαίες.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Ενημέρωση φορέων για την «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Μυτιλήνης»

Επιστολή προς Δήμο στα πλαίσια της διαβούλευσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης της Μυτιλήνης

Πρόταση Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου

Αυθαίρετη μετατροπή του πλακόστρωτου στα Τσαμάκια σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων

Last modified onΔευτέρα, 13 Ιούλιος 2020 12:20

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish