Ενημέρωση

Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου - 4th Tsamakia MTB - Αποτελέσματα - Ανασκόπηση

Rate this item
(0 votes)

Τσαμάκια Μυτιλήνης 11/6/2023
Με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχή 42 αγωνιζόμενων, ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας Λέσβου 2023.
Την Κυριακή 11/6/2023 στις 10:00 δόθηκε η εκκίνηση του 1ου αγώνα του κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας Λέσβου στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης.
Για 4η φορά στην ιστορία το αστικό άλσος Τσαμάκια άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε αθλητές για τον μεγάλο αγώνα εντός πόλης που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σε συνεργασία με την Κοινότητα Μυτιλήνης.
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, διοργανώθηκαν παιχνίδια για μικρά παιδιά με ποδήλατο, μαθήματα ασφαλούς οδήγησης, εκμάθηση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και βόλτες σε ειδικά διαμορφωμένη μικρή χωμάτινη πίστα φτιαγμένη για παιδιά.
Η διαδρομή είχε απ' όλα. Μελετημένη από το Lesvos Ride έτσι να έχει κάθε πιθανή τεχνική δυσκολία μπορεί να υπαρχει σε αγώνα και καθαρισμένη, διαμορφωμένη και οριοθετημένη με τη βοήθεια του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους αγωνιζόμενους.
Ο καιρός αν και ζεστή μέρα του Ιουνίου, δεν είχε υψηλές θερμοκρασίες, λίγο μερικά σύννεφα, λίγο η πυκνή βλάστηση του άλσους, κράτησαν τις θερμοκρασίες των αγωνιζομένων σε ανεκτά επίπεδα.
Μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου και της αθλητικής ομάδας, ήταν παρόντες κι εκκίνησαν τον 1ο γύρο του Πρωταθλήματος. Από τους 42 εκκινήσαντες 5 αθλητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον απαιτητικό αγώνα.
8 γύρους μετά την εκκίνηση που δόθηκε το πρωί της Κυριακής σε δυο γκρουπ (Άνδρες - Master στις 10:00 και Veterans - Junior στις 11:00) και μια ώρα αργότερα για το πρώτο γκρουπ, πρώτος περασε τη γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Αλεξίου. (Αναλυτικά αποτελέσματα κάτω) με 2ο τον Γιάννη Γιαννόγλου και 3ο τον Γιώργο Σαραϊδάρη.
Στην κατηγορία ΜΕΝ πρώτος ήταν ο Αλεξίου Δημήτρης με 2ο τον Γιάννη Γιαννόγλου και 3ο τον Νίκο Πέππα.
Στην κατηγορία Master προηγήθηκε ο Γιώργος Σαραϊδάρης με 2ο τον Μπάμπη Μπουντάκη και 3ο τον Βασίλη Μωυσή.
Κατηγορία Junior πρώτος Αντώνης Κοζπής με 2ο τον Δημήτρη Μαντό και 3ο τον Χαράλαμπο Μπαρέλλη.
Κατηγορία Veterans 1ος Κώστας Λαϊνάς, 2ος Μάριος Λαγουτάρης, 3ος Ανδρέας Τριανταφύλλου.
Στις γυναίκες έτρεξε μόνο η Αφροδίτη Ζούρου.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου, υποστήριξαν και βοήθησαν τα μέγιστα για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση της Κοινότητας Μυτιλήνης και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, με την υποστήριξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, του ΝΠΔΔ Μυτιλήνης και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος ήταν το Lesvos Ride. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που χωρίς την αρωγή τους δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί η διοργάνωση, τους εθελοντές που βρίσκονταν σ' ολόκληρη τη διαδρομή του αγώνα και εξασφάλισαν την ομαλή αγωνιστική λειτουργία και το τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ο επόμενος αγώνας του κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας Λέσβου είναι την Κυριακή 9 Ιουλίου στη Στύψη.
Αποτελέσματα ΕΔΩ
Περισσότερες φωτογραφίες
Άλμπουμ Γιάννη Γουγούλα
Άλμπουμ Γιώργου Τσιρτσή

Last modified onΤετάρτη, 14 Ιούνιος 2023 12:00

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish