Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2022

Rockatreellity Enduro Race - EGS 2022 round #3 - Ανασκόπηση

Παρνασσός 10/7/22

Ολοκληρώθηκε το Σάββατοκυριακο που μας πέρασε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Enduro 2022 παράλληλα με τον 3ο αγώνα του πρωταθλήματος Enduro Greek Series Rockatreellity στον Παρνασσό που ήταν και προκριματικός αγώνας για τον ENDURO WORD SERIES. Ένας απαιτητικός αγώνας όπου η βροχή του Σαββάτου ανέβασε το επίπεδο δυσκολίας ακόμα περισσότερο. Ο αρχικός σχεδιασμός για 5 ειδικές διαδρομές άλλαξε μετά την βροχή μιας και η διοργάνωση για λόγους ασφαλείας αποφάσισε να αφαιρέσει την πρώτη ειδική διαδρομή η οποία είχε μεγάλες κλίσεις και η έλλειψη πρόσφυσης την καθιστούσε επικίνδυνη.
Η όλη διοργάνωση κύλησε άψογα με 135 αθλητές να παίρνουν εκκίνηση από τους οποίους οι 43 στην κατηγορία under 21, γεγονός πολύ αισιόδοξο για το μέλλον των αγώνων Enduro mtb στην Ελλάδα. Κύριο στοιχείο του αγώνα η λάσπη, η οποία δεν σε άφηνε να μαζέψεις χιλιόμετρα και έπρεπε να πεταλάρεις συνέχεια σε ένα πολύ βαρύ τερέν. Από αγωνιστικής πλευράς Πρωταθλητής Ελλάδος στέφθηκε ο Τσαλαφούτας Γρηγόρης από Larissa Cycling Gymnastics Club με τον Τοπκάρογλου Αλέξανδρο από A.C.C Koropiou στην δεύτερη θέση και τον Γούβη Ελισαίο από Patra Cycling Club στην Τρίτη θέση. Στον open αγώνα του EGS από πλευράς Λέσβιων συμμετοχών ο Γιαννούλης Παναγιώτης Τερμάτισε στην 5ή θέση της κατηγορίας ΜΕΝ, ο Λασκαρίδης Ιγνάτης 5ός στην κατηγορία MASTERS και ο Μανωλέας Χρήστος 17ος στην κατηγορία Under-21. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.
Σημαντικό είναι να αναφερθεί και η μεγάλη συμμετοχή από ποδηλατικά καταστήματα τα οποία υποστηρίζουν το πρωτάθλημα EGS 2022 και δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό στο race village του αγώνα. Ανάμεσα τους ήταν και το Ticket2Ride του Παναγιώτη Γιαννούλη όπου υποστήριξε για service πολλούς αθλητές πριν τον αγώνα.
Κλείνοντας να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Κωνσταντίνο και τον Τίμο, τους διοργανωτές του αγώνα, όπου για μια ακόμα φορά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να περάσουν όλοι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στον Παρνασσό!

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό

Safe-Road

Safe-Road

Μυτιλήνη 11/7/2050

Εκατοντάδες παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο με ποδήλατα.
Η διαδρομή της Παρασκευής προς το σχολείο είναι λίγο διαφορετική για όλα τα παιδιά στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Ξεκινώντας από τις 8 το πρωί, εκατοντάδες παιδιά και γονείς χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους στο δρόμο για το σχολείο ή την εργασία τους. Όχι πάνω στο πεζοδρόμιο ή σε κάποιον ποδηλατόδρομο, αλλά κανονικά στο δρόμο. Σχεδόν όλοι οι δρόμοι της πόλης, με απόφαση του Δήμου Μυτιλήνης (γι’ αυτές τις ώρες) παραμένουν κλειστοί στα αυτοκίνητα. Όλοι οι μαθητές οδηγούν ποδήλατα σε άδειους δρόμους, όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύονται κάθε Παρασκευή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του νησιού. Το σύστημα έχει ονομαστεί "Safe-Road" και ξεκίνησε στη Μυτιλήνη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι οικογένειες στην περιοχή χρησιμοποιούν την αυξανόμενη δημοτικότητα της μετακίνησης με ποδήλατο και αγωνίζονται για έναν ασφαλέστερο, πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, για να πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και στις δραστηριότητες.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish