Συμβουλές

Items filtered by date: Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2022

Διαβούλευση για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων (1ος όροφος) στο Επιμελητήριο Λέσβου θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Μυτιλήνης διαβούλευση για για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) στην πόλη μας.
Ο Δήμος καλεί όλους του συλλόγους, φορείς, δημότες που θέλουν να εκφράσουν την γνώμη τους να συμμετέχουν στην διαβούλευση.
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου σας καλεί να παραστείτε όσοι περισσότεροι μπορείτε στην συγκεκριμένη διαβούλευση που θα κρίνει το μέλλον της αστικής βιώσιμης κινητικότητας.
Είναι σημαντικό να φανούμε πολλοί, να ακουστεί η φωνή μας, να είμαστε παρόντες στην διαμόρφωση του μέλλοντος της πόλης μας. Η ώρα (11η πρωινή) είναι η πλέον ακατάλληλη για την μεγαλύτερη μερίδα του εργαζόμενου κοινού, των περισσότερων γονέων που ανησυχούν για την πόλη των παιδιών τους, του κοινού που πλήττεται από τις λάθος επιλογές των Δήμων όσον αφορά τη διαχείριση της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Είναι κρίμα να μην είμαστε παρόντες και να ακουστεί η γνώμη αυτων που θα ζητήσουν περισσότερες θέσεις στάθμευσης αδιαφορώντας για ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθερες πλατείες και περισσότερο χώρο για τον άνθρωπο. Πάμε να ζητήσουμε την πόλη που ονειρευόμαστε. Την πόλη που θα ζηλέψουν οι τουρίστες, την πόλη που κάθε επισκέπτης θα θέλει να ζει, την πόλη που θα καμαρώνουν οι Λέσβοι στο μέλλον.
Θα παρακαλούσαμε δε μια και (όπως γράψαμε και πιο πάνω η ώρα είναι ακατάλληλη για τους περισσότερους από μας) μια και υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής συμμετοχής, να δηλώστε το e-mail σας μέχρι την Δευτέρα 25.7.2022 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. δηλώνοντας όνομα και ιδιότητα (Μέλος του Πο. Συ. Λέσβου) ώστε έστω και χωρίς την φυσική παρουσία μας οι αποδέκτες των αιτημάτων μας, να διαπιστώσουν την αγωνία μας για την έκβαση της διαβούλευσης, καθώς και τη θέληση μας τα σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας να περιλαμβάνουν πραγματικά έργα που θα πάνε την πόλη μας μπροστά, που θα χαράξουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, που μας κάνουν να ζήσουμε σε μια πόλη σχεδιασμένη για τον άνθρωπο. Να μη λείψει κανείς από μας! Κάντε τη φωνή των ανθρώπων που θέλουν μια καλύτερη πόλη ν' ακουστεί.

Ακολουθεί η πρόσκληση του Δήμου Μυτιλήνης:

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, πήραν την πρωτοβουλία για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στα αστικά κέντρα και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Εφεξής, η αξιοποίηση οποιουδήποτε εθνικού ή ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού εργαλείου για την ανάπτυξη του τόπου μας προϋποθέτει την ύπαρξη αυτού του ΣΒΑΚ, το οποίο θα αποτελέσει τη «Λυδία Λίθο», δηλαδή τη βάση και το σχέδιο για την επίτευξη των παρακάτω στόχων:
– Την σύγχρονη πολυτροπική μετακίνηση, μέσω της προώθησης του περπατήματος, του ποδηλάτου, της δημόσιας συγκοινωνίας και των συλλογικών μορφών μετακίνησης.
– Την ενίσχυση της ταυτότητας και της προσβασιμότητας του κέντρου της πόλης και του οικισμού, εξασφαλίζοντας κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων,
– Την προστασία των περιοχών κατοικίας από οχλήσεις,
– Τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για μετακινήσεις και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου,
– Την αύξηση του ποσοστού χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς,
– Τη μείωση της χρήσης των ΙΧ οχημάτων,
– Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς μετακίνησης όλων των ατόμων, χωρίς διακρίσεις, με έμφαση στα ζητήματα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ) και Ατόμων με Μειωμένη Κινητικότητα (ΑΜΚ),
– Την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών (τηλεματική, GIS, κλπ.) για τη διαχείριση της αστικής κινητικότητας και την ενημέρωση των πολιτών,
– Την ενίσχυση της συμμετοχικότητας και της δημοκρατικότητας στη λήψη αποφάσεων, για τα θέματα οργάνωσης του αστικού χώρου και της κινητικότητας στην πόλη.
Γι’ αυτό, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, προσκαλεί: Στις 27 Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη ώρα 11:00 όλους τους φορείς (δημόσιους, κοινωνικούς, οικονομικούς) και κάθε δημότη, για να σχεδιάσουμε όλοι μαζί το μέλλον της κινητικότητας του Δήμου μας.
Οι παραπάνω δημόσιες διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου. Ειδική πρόσκληση έχει αποσταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις φορέων και αυτοδιοικητικών.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish