Μυτιλήνη 2050

30 Km/h

Rate this item
(0 votes)

Μυτιλήνη 27/10/2050

Περιορισμός ταχύτητας στα 30 Km/h μέσα στην πόλη για όλα τα οχήματα.
Χρόνια συζητιόταν μια προσέγγιση πιο... βιοκινητική για την πόλη της Μυτιλήνης. Ένας κεντρικός άξονας κίνησης αυτοκινήτων και όλο το άλλο δίκτυο δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας περιορίζοντας την ταχύτητα των αυτοκινήτων, καθιστώντας τους δρόμους αυτούς δυσπρόσιτους στο αυτοκίνητο.
Μόλις ανέλαβε ο νέος Δήμαρχος της πόλης κι έχει ετοιμάσει ένα επαναστατικό σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας με την οποία σχεδόν όλοι οι δρόμοι της πόλης θα υπόκειται σε ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα. Μια πραγματική επανάσταση απέναντι στην αυτοκινητοκεντρική πολιτική που επικρατούσε ως σήμερα.
Καθώς οι ταχύτητες κίνησης έχουν σημαντικά μειωθεί, σε ολόκληρη την πόλη, μια σειρά από πολύ σημαντικά πράγματα έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα: σημαντικά λιγότερα ατυχήματα, μείωση σε σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους, εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση της εξάρτησης από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του θορύβου, βελτίωση της ποιότητας της ζωής για όλους εκείνους που ζουν και εργάζονται, βελτίωση των συνθηκών και της προσβασιμότητας για τις τοπικές επιχειρήσεις, σημαντική μείωση του άγχος των κατοίκων, του επιπέδου άνθρακα στην ατμόσφαιρα... και ο μακρύς κατάλογος συνεχίζεται..

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish