Εκδηλώσεις

Eressos LAVA WKND

Rate this item
(0 votes)

Το Eressos LAVA WKND επιστρέφει για 3η συνεχόμενη φορά με αγώνα ορεινής ποδηλασίας, καθώς και ποδηλατικά παιγνίδια και αγωνίσματα για παιδιά στα συγκλονιστικά μονοπάτια της λάβας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - Ώρα 11:00 – LAVA MTB – ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ:
Αγώνας ορεινής ποδηλασίας μέσα στον οικισμό της Σκάλας Ερεσού και του κάμπου της.
Κατηγορίες: Ποδήλατα μονής ανάρτησης έφηβοι από 15 έως 21 ετών – άνδρες από 22 έως 35, – master από 36 έως 45 – veterans από 46 και άνω.
Ποδήλατα διπλής ανάρτησης, έφηβοι από 15 έως 18 ετών , άνδρες από 19 έως 40 και master από 41 και άνω.
Κατηγορία γυναικών από 15 ετών και άνω.
Η διαδρομή του αγώνα θα παραμείνει ίδια μ αυτή του 2018. Ξεκινά απ' τα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, περνάει μέσα απ τον παραδοσιακό οικισμό της Ερεσού και φτάνει μέχρι τον κοντινό λόφο. Με μια απαιτητική ανάβαση αλλά και τεχνικά μονοπάτια και ολοκληρώνεται με το πέρασμα από την κοίτη του ποταμού, πάλι μέσα στο χωρίο, μετά από 4,3χλμ. Το άνυδρο και άδεντρο τοπίο ανεβάζει αρκετά τις θερμοκρασίες και θα μας κάνει να νοιώσουμε ότι είμαστε στο LAVA WKND.
12:30 – LAVA KIDS – ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ:
Εκπαίδευση στους κανόνες ασφαλείας, ασκήσεις ισορροπίας, παιγνίδια και αγωνίσματα με ποδήλατο.
Δικαίωμα συμμετοχής: παιδιά 7 έως 14 ετών με υπεύθυνη δήλωση γονέα.
Σκοπός του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με στόχο την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του νησιού και την καθιέρωση της Ερεσού ως πεζοπορικό και ποδηλατικό προορισμό.
Το 3ο Eressos LAVA WKND TrailRun+MTB διοργανώνεται από τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και της ΕΤΑΛ Α.Ε. – προγράμματα FitOnOliveTrails και CLLD/LEADER Λέσβου ΠΑΑ 2014-2020. Οι δράσεις υποστηρίζονται από τους: Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, Γιατροί του Κόσμου, Ομάδα Διάσωσης. Τεχνικός Σύμβουλος: LESVOS RIDE
Η εκδήλωση χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.
Για να κάνετε εγγραφή πατήστε ΕΔΩ

Last modified onΠέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 17:47

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish