Εκδηλώσεις

Περίπατος - Ποδηλατάδα ενημέρωσης για τον καρκίνου του Μαστού

Rate this item
(0 votes)

Κυριακή 22/10/2023 ώρα 10:00 π.μ.
Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, την πιο συχνή νεοπλασία που εκδηλώνεται στις γυναίκες, με υψηλά όμως ποσοστά ίασης.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο κοινός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως, με εκτιμώμενες 2,1 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις και περισσότερους από 627.000 θανάτους κάθε χρόνο.
Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.
Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Με αφορμή την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου διοργανώνει πορεία είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατό, για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού για να τονίσει την ανάγκη υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής αλλά και του προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την διοργάνωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, την υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, τη συμμετοχή της Ροζ Δύναμης, της Φλόγας, της Κυψέλης, του Συλλόγου αντιμετώπισης θαλασσαιμίας και δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας, του Λεσβιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων, του Ελπίζω, της Συν-εξέλιξης, του Θηλάζω Λέσβος, ομάδα εθελοντών υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας, του Συλλόγου Πελοποννησίων Λέσβου ο Μοριάς και του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί μπροστά στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης. Η πορεία θα τερματίσει στα Τσαμάκια και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου.

Last modified onΠαρασκευή, 13 Οκτώβριος 2023 17:35

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish