Παρουσιάσεις

Ο IMIONOS της εταιρίας DROMON

Rate this item
(2 votes)

Το Lesvosmtb.gr παρουσιάζει ένα ποδήλατο που μόνο πρωτιές έχει να επιδείξει! Ο Imionos της εταιρίας Dromon είναι το πρώτο ποδήλατο που το πλαίσιο του έχει σχεδιαστεί, αναπτυχτεί και κατασκευαστεί εξολοκλήρου στην Λέσβο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι είναι το πρώτο Longtail Cargo Fat e-Bike που παρουσιάστηκε και δοκιμάστηκε στον κόσμο και αυτό συνέβη εδώ..... στη Λέσβο!

Εμπνευστής και κατασκευαστής του Ημιόνου είναι ο Δημήτρης Πατούνης. Με καταγωγή την Γέρα της Λέσβου σπούδασε Πληροφορική στα Ιωάννινα και μηχανικός σχεδιασμού αυτοκίνητων στο Coventry της Αγγλίας. Μέτα το πέρας των σπουδών εργάστηκε για 5 χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία Lotus στην Βρετανία ως μηχανικός συστημάτων για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Στην συνέχεια εργάστηκε για άλλα 4 χρόνια ως μηχανικός λογισμικού για την GL-GH, μια πολυεθνική εταιρία σχεδιασμού ανεμογεννητριών. Εκεί συμμετείχε στην ομάδα που ανάπτυξε την τότε μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο, ένα πρωτότυπο των 7 MW για την βιομηχανία Samsung. Επέστρεψε στην Λέσβο το καλοκαίρι του 2014 και από τότε εργάζεται πάνω στην κατασκευή χειροποίητων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Στις 2 Ιανουαρίου 2017 στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βόλτα του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση και δοκιμή του Ημιόνου. Δοκιμάσαμε την αντοχή του, την οδήγηση σε ανηφορικό μονοπάτι αλλά και σε κατηφορικό, την ρυμούλκηση ποδηλάτου και την μεταφορά αναβατή. Ότι και να πούμε είναι λίγο.... πραγματικά λίγο μπρος στην δύναμη και την αντοχή του!

Δείτε ΕΔΩ τι είναι ο Ημίονος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, πως κατασκευάστηκε, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και σύντομα πολλά άλλα....

Last modified onΠαρασκευή, 06 Ιανουάριος 2017 11:06

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish