Συμβουλές

Items filtered by date: Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2023

Βατερά 2023

23/8/2023 Βατερά Λέσβου.
Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή των Βατερών ολοκληρώθηκε και φέτος η βόλτα σταθμός του καλοκαιριού.
Πιστοί και φέτος στην ποδηλατική παράδοση στο νησί, κάναμε την καθιερωμένη καλοκαιρινή ΜΤΒ βόλτα από τη διασταύρωση Αμπελικού έως τα Βατερά. Μόνο χώμα, μόνο κατάβαση, μόνο κατηφόρες, μόνο χαρά, ευχαρίστηση, διασκέδαση κι ατελείωτα χαμόγελα.
Η Βόλτα των Βατερών είναι η πιο απολαυστική βόλτα του καλοκαιριού. Αγροτικά - δασικά δρομάκια και "ξεχασμένοι - απροσπέλαστοι" χωματόδρομοι, σε μια συνεχόμενη απολαυστική κατάβαση δίπλα στην κοίτη του ποταμού Βούρκου. Την ονομασία του ο ποταμός την πήρε επειδή σε μερικά σημεία (ειδικά μετά από βροχές) λιμνάζουν τα νερά του και 2 από αυτά τα σημεία διασχίζουμε στη βόλτα μας.
Πλησιάζει τα 500 μέτρα αρνητικά υψομετρικά, ενώ σε θετικά ξεπερνά μετά βίας τα 100. Πολύ πράσινο, εκπληκτική θέα, άγρια ομορφιά ενώ κινούμαστε σχεδόν σε όλη τη βόλτα στην αριστερή πλαγιά του ποταμού με πέρασμα στη δεξιά από το χωριό Σταυρός (που παλιά ονομαζόταν Βούρκος όπως ο ποταμός!) έως τον κάτω Σταυρό και τελείωμα πάλι αριστερά του Βούρκου, με ένα απίστευτα απολαυστικό δρόμο-μονοπάτι 3,5 χιλιομέτρων που φτάνει έως το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο ανατολικό άκρο της τεράστιας παραλίας των Βατερών.
Η βόλτα όπως και κάθε χρόνο αποτελεί ταυτόχρονα και την περιπολία πυρασφάλειας της περιοχής, μια και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη της Πολιτικής Προστασίας από το 2019. Ο Πο. Συ. Λέσβου διαθέτει μεγάλο αριθμό ανθρώπων που κινούνται καθημερινά στα δάση και αποτελούν τα "μάτια" όλων όσων αγαπούν, νοιάζονται και φροντίζουν το δάσος. Το δάσος των Βατερών αποτελεί έστω και μετά την μεγάλη του καταστροφή, έναν από τους πολυτιμότερος πνεύμονες πρασίνου του νησιού μας.
Η ετήσια βόλτα περιλαμβάνει (όπως είναι φυσικό) πολύ ποδήλατο αλλά και μπάνιο αμέσως μετρά, στα κρυστάλλινα, διάφανα, καταγάλανα νερά της τεράστιας παραλίας των Βατερών, σ' ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα με καφέ, σουβλάκια, κι αναψυκτικά. Η βόλτα των Βατερών ξεπερνά ελάχιστα τα 20 χιλιόμετρα, θεωρείται η πιο απολαυστική βόλτα του χρόνου κι όχι άδικα καθώς είναι καθαρά ευχαρίστηση με το επίπεδο δυσκολίας να πέφτει πολύ κάτω απ' το μέσο όρο, κάτι που επιβάλλεται λόγω της χαλαρής διάθεσης που επικρατεί το καλοκαίρι.

Αγώνας ΜΤΒ Under 17

Μυτιλήνη 16/10/2050

Αγώνας ΜΤΒ Under 17

Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας μόνο για παιδιά κάτω των 17 ετών, θα γίνει το επόμενο Σάββατο στα Τσαμάκια.
Μια νέα διοργάνωση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου για το παιδί.
Ο Πο. Συ. Λέσβου διευρύνει το κοινωνικό του έργο και διοργανώνει εκδήλωση - αγώνα στην προσπάθειά του να βρεθεί τρόπος ν’ απομακρύνει το παιδί από τις ”οθόνες”και να το φέρει σ’ επαφή με το βουνό, τη φύση, τον αθλητισμό, τον υγιεινό τρόπο ζωής, το περιβάλλον, τον καθαρό αέρα, το δάσος, την οικολογική συνείδηση, την υγεία, την επαφή και γνωριμία με άλλα παιδιά που έχουν τις ίδιες αγάπες, τις ίδιες ιδέες, τον ίδιο τρόπο ζωής και φυσικά το κοινό ποδηλατικό πάθος.
Τον αγώνα θα παρακολουθήσει σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πο. Συ. Λέσβου στην προσπάθεια εξεύρεσης νέων ταλέντων που θα πλαισιώσουν την αγωνιστική ομάδα του 2051. Ο μεγάλος νικητής της διοργάνωσης θα λάβει μεγάλο τρόπαιο από τον Πο.Συ. Λέσβου, πλήρη αγωνιστική υποτροφία στην ποδηλατική ακαδημία του τοπικού πολυπρωταθλητή συλλόγου.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish