Ενημέρωση

5ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας - Ανασκόπηση, Αποτελέσματα, Φωτογραφίες

Rate this item
(0 votes)

Κυριακή 23 Απριλίου 2023
Μεσαγρός Γέρας Λέσβου
Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Γέρα μάγεψε τον ποδηλατικό κόσμο! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαγρού “Ειρήνη” με μπροστάρη το Μάριο Λουτραγώτη κατάφεραν να διοργανώσουν ακόμα έναν εκπληκτικό αγώνα που τα είχε όλα! Στην καταπράσινη περιοχή ανάμεσα σε Μεσαγρό, Πλακάδο και Παλαιόκηπο με το τοπίο να εναλλάσσεται συνέχεια με ελιές και πεύκα, οι ποδηλάτες διέσχισαν την απόσταση των 30 χιλιομέτρων μέσα από δασικούς δρόμους, μονοπάτια και από τα στενά γραφικά δρομάκια των χωριών. Μια διαδρομή καλοσχεδιασμένη από το Lesvos Ride που κατάφερε για μια ακόμη χρονιά να ικανοποιήσει κάθε ποδηλάτη είτε με τις απαιτητικές ανηφόρες, είτε με τα αξέχαστα μονοπάτια είτε με την απαράμιλλη ομορφιά των βουνών της Γέρας. Ο 5ος Ποδηλατικός Μαραθώνιος Γέρας ήταν καλύτερος από κάθε χρονιά και είμαστε σίγουροι ότι κάθε χρόνο θα μας εκπλήσσει! Το πιο δυνατό του χαρτί, η άριστη οργάνωση αλλά και η αψεγάδιαστη σηματοδότηση. Μπορεί να είχαμε πει πριν 6 μήνες οτι το Grante Gera ήταν ο καλύτερος σηματοδοτημένος αγώνας, εδώ όμως πρέπει να αναιρέσουμε και να επαυξήσουμε.
Στον αγώνα συμμετείχαν 51 αθλητές σε 5 κατηγορίες. Έτρεξαν για 30+ απαιτητικά χιλιόμετρα, ανέβηκαν πάνω από 1000μ υψομετρικά και χρειάστηκαν περίπου 100 λεπτά αγώνα (οι περισσότεροι) για να ολοκληρώσουν τον αγώνα.
Στον αγώνα ξεχώρισε από νωρίς ο Δημήτρης Αλεξίου από τους "Ποδηλάτες Χίου" με δεύτερο να ακολουθεί κοντά σε όλο τον αγώνα τον Γιώργο Σαραϊδάρη και 3ο τον Γιάννη Γιαννόγλου και οι δύο του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.
Ειδικά στις κατηγορίες:
E-Bike: 1ος Αναγνώστου, 2ος Τζανής, 3ος Κουτρούπης, 4ος Ψαρρός, 5ος Πολυχρονάκης, 6ος Σουσαμλής.
Junior: 1ος Κοζπής, 2ος Μπαρέλλης, 3ος ,Σαχλός Χρ 4ος Μαντός, 5ος Τσιγκρίτης, 6ος Σωτηρχέλλης.
Men: 1ος Αλεξίου, 2ος Γιαννόγλου, 3ος Πέππας, 4ος Σακελαρίου, 5ος Γιαννούλης, 6ος Σανταβάς.
Master: 1ος Σαραϊδάρης, 2ος Μπουντάκης, 3ος Μαλαπάσχας, 4ος Γκέντσης, 5ος Ντάρας, 6ος Β. Μωυσής.
Veteran: 1ος Λαϊνάς, 2ος Λουτραγώτης, 3ος Μοσχόβης, 4ος Τριανταφύλλου, 5ος Γ. Σαχλός, 6ος Ν. Μωυσής.
Παράλληλα με τον ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΕΡΑΣ στο προαύλιο χώρο του σχολείου του Μεσαγρού έγιναν ποδηλατικά παιχνίδια με παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση του πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαγρού ¨ΕΙΡΗΝΗ¨, του ΝΠΔΔ Δήμου Μυτιλήνης και του Επιμελητηρίου Λέσβου.
Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου, τον Πολιτιστικό σύλλογο Παλαιοκήπου ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, το Εθελοντικό κλιμάκιο Γέρας και από την Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Λέσβου. Τεχνικός σύμβουλος θα είναι όπως πάντα το Lesvos Ride.
Συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές και σε όλους αυτούς που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η αξέχαστη και όμορφη εκδήλωση.

Περισσότερες φωτό ΕΔΩ

Media

Last modified onΤετάρτη, 26 Απρίλιος 2023 15:29

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish