Ενημέρωση

EGS Round 2 - Goulinas Volcano Enduro

Rate this item
(0 votes)

Round 2
Goulinas Volcano Enduro
29-30 Απριλίου

Στα πλαίσια του 2ου αγώνα ορεινής ποδηλασίας της σειράς αγώνων Enduro Greek Series 2023, το οποίο έλαβε χώρα στην Σπερχειάδα Φθιώτιδας και το όρος Γουλινάς στις 30 Απριλίου 2023, διοργανώθηκε και διασυλλογικός αγώνας για τις κατηγορίες Elite (17+) και Masters Άνδρες και Γυναίκες.
Το Goulinas Volcano Enduro διεξήχθει με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στο πανέμορφο όρος Γουλινά στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται η Σπερχειάδα. Η ιστορία αναφέρει ότι στη κορυφή του Γουλινά στη θεση Καράπαπας, όπου υπάρχει και το πυροφυλάκιο, πριν χιλιάδες χρόνια υπήρχε ηφαίστειο το οποίο εξερράγη, και γι' αυτό αυτή η περιοχή μοιάζει σαν να είναι καμένη κι έχει ελάχιστα δέντρα.
Ο Γουλινάς είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας που βρίσκεται στη δυτική Φθιώτιδα ανάμεσα στην Οίτη και στα Κοκκάλια, τα οποία και αποτελούν τη βόρεια απόληξη της Οξιάς. Έχει υψόμετρο 1.467 μέτρα, είναι κατάφυτος στα χαμηλά υψόμετρα και γυμνός στα ψηλότερα τμήματά προσφέροντας πανοραμική θέα προς τα Βαρδούσια, τον Τυμφρηστό, την Οίτη, την Γκιώνα, την Οξιά, τα Άγραφα, τον Όθρυ και φυσικά τον Όλυμπο. Βόρεια του βουνού κυλά ο Σπερχειός ποταμός, βόρεια και ανατολικά ο παραπόταμός του Ίναχος (στην αρχαιότητα) ή Βίστριτσα και δυτικά ο χείμαρρος Ρουστιανίτης που και αυτός εκβάλλει στον Σπερχειό.
Η Σπερχειάδα (2.875 κάτοικοι) είναι κωμόπολη του Νομού Φθιώτιδας και έδρα του Δήμου Μακρακώμης και χαρακτηρίζεται για τον αθλητικό τουρισμό καθώς διεξάγονται κάθε χρόνο αγώνες mtb, αλλά και τρεξίματος δρόμου και βουνού.
Η αγάπη για το ποδήλατο αλλά και τη φύση ήταν το έναυσμα για την πραγματοποίηση του Goulinas Volcano Enduro.
Στον 2ο αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Enduro MTB συμμετείχαν από τη Λέσβο ο Βασίλης Τριανταφύλλου, ο Χρήστος Μανωλέας και ο Γιάννης Λαγουτάρης.
Τον αγώνα κέρδισε ο Σωκράτης Ζώτος με χρόνο 19:13.03. Δεύτερος κατετάγει ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας με χρόνο 19:30.11, 3ος ο Αγιομαυρίτης Γιώργος με χρόνο 19:38.24 και 4ος Γενικής ήταν ο Ελισσαίος Γουβής με χρόνο 19:38.78.
Ο Βασίλης Τριανταφύλλου σημείωσε χρόνο 21:45.13, πέτυχε τον 11ο καλύτερο χρόνο στην κατηγορία Under-21 (σε σύνολο 39 αγωνιζομένων) και τον 22ο χρόνο Γενικής ανάμεσα σε άλλους 166 αγωνιζόμενους. Ο Χρήστος Μανωλέας με χρόνο 21:59.72 στην ίδια κατηγορία Under-21 κατετάγει 12ος ενώ στη γενική κατέγραψε τον 27ο χρόνο. Τέλος ο Γιάννης Λαγουτάρης σημείωσε τον 14o χρόνο στην κατηγορία Men Elite(22-30) και τον 89ο γενικής.
Ο αγώνας έγινε sold out από συμμετοχές και πολλοί φίλοι του enduro MTB δήλωσαν συμμετοχή. Σίγουρα βοήθησε η θέση του αγώνα στην κεντρική Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι σε 166 αγωνιζόμενους. Εκτός από τους 157 Έλληνες συμμετείχαν κι ένας Άγγλος, ένας Γερμανός, 3 αθλητές από τη Βόρεια Μακεδονία, ο Balkin Erman από την Τουρκία, η Zaharieva Veneta από τη Βουλγαρία, ένας από την Αυστρία κι ένας από την Γαλλία.
Το πρωτάθλημα Enduro Greek Series 2023 συνεχίζεται με το Rockatreelllity Race στις 10-11/6/2023 στα Καλύβια Λιβαδιού του Παρνασσού, στην Αράχωβα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα

Last modified onΔευτέρα, 01 Μάιος 2023 07:40

Σχολιάστε!

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish