Ενημέρωση

Items filtered by date: Δευτέρα, 06 Σεπτέμβριος 2021

5th Lesvos Enduro MTB Ανασκόπηση

Αγιάσος 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021
Το 5ο Lesvos Enduro MTB διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης για 5η φορά στη καταπράσινη Αγιάσο.
Στην κεντρική πλατεία του χωριού δόθηκε η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα ο οποίος φέτος για πρώτη χρονιά ήταν διήμερος και άρτια στημένος από τον τεχνικό σύμβουλο του αγώνα, την εταιρία Lesvos Ride. Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου οι ποδηλάτες χρονομετρήθηκαν σε δύο μονοπάτια, το Fast που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και το NUTS το οποίο συντηρήθηκε ολόκληρο και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα της περιοχής. Την Κυριακή σειρά είχε το RIVER με κατεύθυνση τον Αγ. Δημήτριο και από εκεί με lift οι ποδηλάτες οδηγήθηκαν λίγο πριν την κορυφή του Ολύμπου όπου τους περίμενε το WHITE ROCK, ένα ολοκαίνουργιο μονοπάτι με πολλά βράχια, απότομη κλίση και ιδιαίτερα σκοτεινό μιας και η βλάστηση στην περιοχή είναι αρκετά πυκνή. Ο αγώνες έκλεισε με το μοναδικό PARADISE όπου η ταχύτητα τα drop και berm του μονοπατιού χάρισαν απίστευτο θέαμα σε όσους ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν τους ποδηλάτες.
Στη διαδικασία χρονομέτρησης, αυτός που πέτυχε τον συνολικά καλύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές μαζί ήταν ο Παναγιώτης Γιαννούλης με 2ο τον Λευτέρη Τιτιρέκη και 3ο τον Στρατή Αναγνώστου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα (και ανά κατηγορία) κάτω.
Ο αγώνας ήταν μια ζωντανή διαφήμιση σε αθλητές, φίλους, συνοδοιπόρους και θεατές, της Λεσβιακής φύσης, της Αγιάσου, της υπαίθρου, του πράσινου, των δασών, των βουνών, ενός ευρέως ανεπτυγμένου δικτύου μονοπατιών, παραδοσιακά πλακόστρωτα 100αδων ετών, δασικούς κι αγροτικούς δρόμους πνιγμένους στο πράσινο και δίπλα στα νερά, μέρη του φυσικού πλούτου αυτού του μαγευτικού νησιού, σε μια περιοχή που είναι αναγνωρισμένη από την UNESCO ως ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ, μέρος που για ακόμα μια χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος έκανε ένα μικρό βήμα στην ανάπτυξη του άγνωστου στη Λέσβο "αθλητικού τουρισμού".
Ο αγώνας σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των αγώνων του είδους της ορεινής ποδηλασίας στο νησί μετά από διακοπή ενός έτους, καθιερώνοντας τη Λέσβο έναν από τους σημαντικότερους ποδηλατικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Φωτογραφίες και ειδήσεις του αγώνα τις επόμενες μέρες θα κάνουν το γύρο του διαδικτύου και η Λέσβος θα ακουστεί σε κάθε κοινότητα του ποδηλατικού κόσμου.
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε σουβλάκι πάρτι με αναψυκτικά και μπύρες και κάπου εκεί ανάμεσα δόθηκαν και τα αναμνηστικά βραβεία στους ποδηλάτες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί ένας ακόμα αξέχαστος αγώνας με ασφάλεια! Την τοπική κοινότητα της Αγιάσου, τους γιατρούς από το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, την Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τον Δήμο Μυτιλήνης. Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στον Τίτο Χατζέλη και το Lesvos Ride Races για την άψογη συνεργασία και τα καταπληκτική διαδρομή!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
OVER ALL  
SS1 FAST  
SS2 NUTS  
SS3 RIVER  
SS4 WHITE ROCK  
SS5 PARADISE  

Lady’s Ride

Μυτιλήνη 6/9/2050
Lady’s Ride

Ποιος είπε ότι το ποδήλατο και η ορεινή ποδηλασία είναι ανδρική υπόθεση;
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου έρχεται να καταρρίψει τον παραπάνω μύθο.
Την επόμενη Τετάρτη το απόγευμα διοργανώνει στα Τσαμάκια Μυτιλήνης το “1ο Lady’s Ride”.
Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει; Εισαγωγή στον κόσμο του ποδηλάτου όσων κοριτσιών - γυναικών ενδιαφέρονται αλλά δεν το έχουν τολμήσει ακόμα ή βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα. Θα ξεκινήσουμε με μια σύντομη ενημέρωση σε θέματα ασφαλείας και αμέσως μετά επιλεγμένοι έμπειροι αναβάτες και αθλητές του Πο.Συ.Λε. θα συνοδεύσουν τους εκπροσώπους του ωραίου φύλου στις πρώτες τους πεταλιές σε μια σύντομη επιμορφωτική διαδρομή που χαράχτηκε στο αλσύλλιο ειδικά για την περίσταση.
Μετά το τέλος της βόλτας θα απαντηθούν ερωτήσεις και θα δοθεί κάθε είδους συμβουλή που θεωρείται απαραίτητη στις νέες φίλες της ορεινής ποδηλασίας στο νησί.

Subscribe to this RSS feed

Translate

Greek Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish